Waarom windenergie?

Wind geeft schone, betrouwbare, Nederlandse energie. Windenergie is krachtig: 14 windmolens leveren genoeg schone stroom voor een stad van 50.000 inwoners. Dat is een stad zo groot als de Zeeuwse hoofdstad Middelburg.

De stroomvoorziening van een stad van 50.000 inwoners kan worden gedekt door zeven moderne windmolens op land met een capaciteit van 3,5 megawatt, samen met zeven windturbines op zee van 8 megawatt.

In deze infographic is dit visueel weergegeven: http://www.nwea.nl/images/infographics/Waarom-windenergie.pdf. De infographic is vrij te gebruiken, ook in aangepaste vorm, volgens de onderstaande Creative Commons licentie.

Windmolens zijn essentieel in de strijd tegen klimaatverandering en stoten geen fijnstof, stikstofoxiden en zwaveldioxide uit. Windenergie versterkt de Nederlandse economie door veel nieuwe banen te scheppen. Windenergie is daarnaast de goedkoopste bron van duurzame energie.

Windenergie op land wordt vaak samen met de omgeving opgewekt en maakt Nederland onafhankelijk van fossiele energie uit mogelijk instabiele landen. Lees alles hierover in deze factsheet.

 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.