Laden Evenementen

Hoe maak je elektriciteitsnetten betrouwbaarder? Beveiligingen schakelen snel het gestoorde deel van het elektriciteitsnet af waardoor de gevolgen voor de totale energielevering klein blijven. In deze cursus leer hoe je beveiligingen effectief en efficiënt toepast.

Storingen, zoals kortsluitingen, zijn onvermijdelijk. Bij het ontwerpen en onderhouden van beveiligingssystemen in een net speelt falen een belangrijke rol. Om falen goed te analyseren heb je kennis nodig van symmetrische componenten, stroomtransformatoren, kritische afschakeltijd, beveiligingsprincipes en algoritmen in digitale relais.

Het is belangrijk om te weten waar en hoe de verschillende beveiligingsprincipes kunnen worden toegepast en hoe je de selectiviteit van de beveiliging waarborgt. Daarbij is ook de apparatuur en software waarmee je de nauwkeurigheid en juiste werking van de beveiliging checkt relevant.

Hoogspannings- en laagspanningsnetten betrouwbaarder maken

Tijdens deze cursus leer je:

  • Hoe de differentieel, distantie en maximumstroombeveiliging werkt: belangrijke toepassingen van deze beveiligingen in de elektriciteitsnetten
  • Hoe symmetrische componenten worden toegepast en waarom kennis hiervan belangrijk is voor beveiligingsspecialisten
  • De goede werking van beveiligingen te waarborgen tijdens de verschillende fasen van de levensduur. Hierbij krijg je inzicht in de normering en het beproeven van beveiligingsrelais.
  • Of IEC 61850 in een cyber-veilig onderstation past
  • Alles over IEC 61850-protocol diensten (zoals bijvoorbeeld control en GOOSE) voor automatisering en beveiliging
  • Welk secundair test equipment en software je nodig hebt om een secundaire installatie te testen. Dit door het uitvoeren van ‘dynamic testing’.

Bedoeld voor

Ingenieurs met basiskennis van elektrotechniek die betrokken zijn bij het beveiligen van hoogspannings- en laagspanningsnetten bij netbeheerders, elektriciteitscentrales, installatiebedrijven , industriële – en energiebedrijven.