Laden Evenementen

LET OP! De finale is wegens onvoorziene voorstandigheden verschoven naar 9 december a.s. Op 12 september zal er dus geen finale plaatsvinden, u kunt deze datum dan ook uit uw agenda halen!

Wilt u op de hoogte blijven van kansrijke innovaties met impact in de offshore wind industrie? Dan bent u van harte uitgenodigd voor de finale van de 2eOffshore Wind Innovatie Challenge.

In deze tweede challenge zoekt Deutsche Wind Technik (DWT) – een technisch onderhoudsbedrijf van windmolens – naar slimme oplossingen die specifiek gaan over het meten van spanning in de bouten en het tegengaan van corrosie op de bouten op de assemblage-ankers van de windmolens op zee; twee problemen die vele partijen in de offshore wind kennen.

DWT heeft via de Offshore Wind Innovatie Challenge startups, ingenieursbureaus en het MKB uitgedaagd om met een oplossing te komen voor deze specifieke technische problemen. Tijdens deze finale presenteren de finalisten hun oplossingen. De winnaar van de Challenge maakt kans om samen met DWT een pilot te starten en verder aan een prototype te werken.

Wij nodigen u graag uit om de finalisten en andere ondernemers te ontmoeten. Zowel partijen die al actief zijn in de offshore wind, als partijen die hun business activiteiten willen verbreden en de sprong willen maken naar de offshore wind zijn van harte welkom.

Over de Offshore Wind Innovatie Challenge

InnovatieLink & Offshore Wind Innovators Community organiseren de 2de editie van de internationale Offshore Wind Innovation Challenge met support van de Nederlandse WindEnergie Associatie.

Het doel van de Innovatie Challenge is om binnen een kort tijdsbestek innovatieve oplossingen te vinden voor technische problemen waar de windsector tegen aan loopt en deze zo snel mogelijk op de markt te brengen.