Lubbers Wind Services. Experts in opslag, handling, transport en recycling.

Op 1 november heeft Lubbers Logistics Group, Go Green Logistics overgenomen. Deze partijen, die afzonderlijk al lid waren van NWEA, brengen de windactiviteiten samen onder de nieuwe naam Lubbers Wind Services. NWEA wenst hen veel succes!

Onze Wind services

Lubbers Wind Services heeft zich gespecialiseerd in de opslag, handling en het verplaatsen van mechanische onderdelen en reserveonderdelen voor de (offshore) windindustrie. Wij hebben een ongeëvenaard wegtransportnetwerk opgebouwd dat dagelijks zeer belangrijke on- en offshore windhubs in Europa met elkaar verbindt. Tevens biedt Lubbers Wind Services een one-stop-shop concept voor het afbreken, vervoeren en (deels) recyclen van oude windinstallaties.

Transport windmolenonderdelen

Wij bieden onze klanten een verscheidenheid aan mogelijkheden, of het nu gaat om spoedtransport of transport van materialen met uitzonderlijke afmetingen. Van groupage tot ‘hot shot’: Lubbers biedt altijd een passende, concurrerende en vooral veilige oplossing. Onze Global Freight divisie kent geen grenzen en regelt multimodaal transport in samenwerking met bewezen en betrouwbare partners wereldwijd.

Naast gespecialiseerde zee-, land- en luchtvracht biedt Lubbers nu ook een verscheidenheid aan andere diensten voor de windindustrie, zoals opslag- en behandelingsconcepten en verhuur van offshore- en accommodatie-eenheden. Desgevraagd nemen wij het beheer van complexe projecten volledig over en kunnen onze experts ook worden ingezet op projecten waarbij  kostenoptimalisatie voorop staat. Via ons uitzendbureau Lubbers @work kunnen we goed opgeleid technisch en logistiek personeel leveren. Klanten complimenteren ons met onze expertise en het hoge veiligheidsniveau.

Ontmanteling windmolenpark

Ons team heeft een brede ervaring opgedaan in de olie- en gasindustrie. Denk hierbij aan o.a. het verplaatsen boortorens en platforms. Deze jarenlange ervaring heeft ertoe geleid dat we een groot netwerk hebben opgebouwd. Om onze klanten compleet te ontzorgen maken wij deel uit van een consortium van hoogwaardige bedrijven dat gezamenlijk een turn-key oplossing biedt om een windmolenpark volledig te ontmantelen. Wij beschikken over een uitgebreid logistiek wagenpark en de juiste partners op het gebied van materieel (kranen), personeel (gecertificeerd om op hoogte te werken) om elke project op dit gebied succesvol, veilig en snel te kunnen klaren.

Recycling

Waar veel windmolenwieken in opslag liggen omdat er geen verwerkingsmethode is, hebben wij inmiddels een duurzame oplossing beschikbaar. Deze duurzame oplossing, waarbij de bladen als grondstof worden verwerkt in andere composiet producten, is voor ons een overbruggingsperiode tot het moment waarop wij op grote schaal de windmolenwieken met het CCP-systeem circulair kunnen verwerken en als grondstof weer aan kunnen gaan bieden voor de windmolenindustrie.

 

Naschrift 24 december. In een eerdere versie van dit bericht stond ten onrechte de Cubri Recycling ook betrokken was bij deze overname. Dit is aangepast in dit bericht.