De nieuwe opzet in 2019 van het scholingsprogramma Teach-the-Teacher Windenergie voorziet in een behoefte. De technische collegereeks over windenergie biedt techniekdocenten in het MBO en het HBO een goed pakket kennis en materiaal om te gebruiken als zij zelf voor de klas staan. De docenten maken in de collegebanken kennis met de nieuwste theoretische én praktische kennis en inzichten. Zij verwachten hiermee goed in staat te zijn zelf les te geven over windenergie. Bovendien is het lesmateriaal wat zij daarvoor kunnen gebruiken speciaal toegepast op hun onderwijssoort en -praktijk. Bijna 30 Nederlandse techniekdocenten hebben zich voor de eerste collegereeks ingeschreven. De eerste deelnemers zijn vooral afkomstig van onderwijsinstellingen in Rotterdam en Amsterdam.

Dat is de conclusie van CAREER*, de partij die met onderwijsaanbieder DOB Academy uit Delft het Teach-the-Teacher Windenergie programma heeft ontwikkeld. In de opzet van 2019 staat iedere bijeenkomst een thema als ontwerpen, produceren en onderhouden centraal. Aanleiding voor het programma is de overtuiging dat kennisspreiding over windenergie via bestaande onderwijsstructuren ertoe bijdraagt dat meer studenten daadwerkelijk voor een baan in windenergie kiezen.

In deze korte video een impressie van een collegedag nieuwe opzet. De volgende bijeenkomst is op 21 oktober 2019. Geïnteresseerde techniekdocenten MBO en HBO kunnen op ieder moment van het jaar instromen en zich inschrijven via bastiaan.vader@nwea.nl. Aan deelname zijn in 2019 geen kosten verbonden.  

(*) CAREER (www.windcareer.nl) is een samenwerkingsverband van innovatiepromotor TKI Wind op Zee, Center of Expertise Water and Energy (Middelburg) en Brancheorganisatie Windenergie NWEA.