Offshore wind speelt een cruciale rol in de energie transitie. Om de ontwikkelingen van wind op zee te realiseren is een substantiële groei nodig van de pool van gekwalificeerde professionals. Met de Renewables Roadshow, die MBO scholen in Nederland gaat bezoeken, hebben drie organisaties de krachten gebundeld om het aankomende gat in human capital op te vangen.

Renewables Roadshow

De Renewables Roadshow promoot werken in de windsector onder jongvolwassenen en creëert de basis voor een sterk toekomstig personeelsbestand en specialisten in de windenergie. Dit initiatief een samenwerking tussen internationaal leidend recruitment bedrijf Atlas Professionals, opleidingsinstituut voor offshore energie DOB-Academy en de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA).

De Renewables Roadshow focust haar inzet op kennisdeling en reputatie. “Jonge mensen verbinden met de nummer één bron van duurzame elektriciteit in de toekomst; dat is de Renewables Roadshow. Het is een kans om de grote mogelijkheden binnen de windsector te presenteren aan hen. Want onderdeel worden van de windsector betekent onderdeel worden van een van de snelst groeiende duurzame sectoren,” zegt Bastiaan Vader, branchespecialist Human Capital bij NWEA. “Door de relatieve nieuwheid van duurzame energie ziet nog niet iedereen de grootte van de transitie en de carrière mogelijkheden die dit biedt. De Roadshow is een manier om dit gat te dichten,” legt Vader uit.

Aankomend human capital gat

Meer dan 2500 professionals zijn de komende vijf jaar nodig om windparken op zee te bouwen in Nederland volgens het rapport ‘Employment analysis (2019-2023) of various field of activities in the Dutch offshore wind sector’. Het omscholen van personeel uit de Olie & Gas industrie is onderdeel van een korte termijn oplossing om het gat op het gebied van human capital op te vullen. Het betrekken van de volgende generatie vanaf een jonge leeftijd om te komen werken in de Duurzaamheidsindustrie is een lange termijn oplossing, volgens Joost Pellis, Strategisch Manager Renewables & Marine bij Atlas Professionals.

“Bij Atlas zijn wij ervan overtuigd dat de industrie niet kan afhangen van het omscholen van medewerkers uit andere industrieën als een lange termijn, harde oplossing. Met de welbekende hogere tarieven dan de windsector zien we Olie en Gas professionals terugkeren naar deze sector nu de activiteiten daar weer toenemen. We moeten andere oplossingen gaan voorbereiden, zoals de Renewables Roadshow, om meer bewustzijn te creëren voor de carrièremogelijkheden in de duurzame energie onder jongeren,” aldus Pellis. “Wij willen dat adolescenten die een technische carrière najagen realiseren dat zij ook een carrière kunnen najagen in de offshore wind. Dat ze niet alleen kunnen staken voor het klimaat, maar dat ze ook de toekomst kunnen creëren en veranderen door te werken in de (offshore) duurzame energie.

Beleven en betrekken

Afhankelijk van de beschikbare tijd kunnen scholen kiezen en mixen uit een een vaste set van activiteiten en presentaties. Een van deze is de vaak gespeelde Rotor Game, een bewezen praktijkcase, van de Delftse DOB-Academy. “De Rotor Game is een populair onderdeel van onze Introduction to Offshore Wind cursus. Het geeft niet alleen een goed inzicht in hoe een turbine energie creëert, maar het daagt de deelnemers ook uit om met hun eigen rotorontwerp te komen. Naast dat is het ook altijd leuk om te zien of je eigen creatie überhaupt werkt! Als we scholen bezoeken zien we ook dat dit vaak veel studenten aantrekt, wegens deze reden,”licht Hendrik Goos van DOB-Academy toe.

“Wat er anders is aan de Renewables Roadshow is dat wij de scholen bezoeken, in plaats van andersom. We willen het makkelijk maken voor de leraren om aan de studenten te laten zien dat ze niet alleen een automonteur kunnen worden, maar ook een windmolen monteur, en ze de mogelijkheden en kennis geven om dit te demonstreren in een leuke en betrokken manier,” concludeert Pellis.

Ben jij een Nederlandse MBO student of docent en wil jij de Renewables Roadshow een keer ontvangen bij jou op school? Aarzel dan niet om meer informatie te vragen bij Lian Beuzenberg via lbeuzenberg@atlasprofessionals.com